Σοτέ κοτόπουλο με κάρυ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση ή σε λωρίδες
  • 1κ.γ. κάρυ
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σένα μπολ αναμειγνύουμε το κάρυ, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα σε όλο το κοτόπουλο.
  2. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  3. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ 2 λεπτά.
  4. Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, προσθέτουμε το κοτόπουλο στη φωτιά και περιμένουμε να δέσουνΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. όλα τα υλικά μαζί (όχι να αρχίζουν να βράζουν).
  5. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το στήθος του κοτόπουλου είναι μια ωφέλιμη τροφή που είναι χαμηλή σε λίπος και ταυτόχρονα πηγή πολύτιμης πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας.
Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7713 Εμφανίσεις σήμερα: 1