Το στήθος του κοτόπουλου είναι μια ωφέλιμη τροφή που είναι χαμηλή σε λίπος και ταυτόχρονα πηγή πολύτιμης πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας.
Σοτέ κοτόπουλο με κάρυ
Υλικά συνταγής
- 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση ή σε λωρίδες
- 1κ.γ. κάρυ
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σένα μπολ αναμειγνύουμε το κάρυ, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα σε όλο το κοτόπουλο.
- Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ 2 λεπτά.
- Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, προσθέτουμε το κοτόπουλο στη φωτιά και περιμένουμε να δέσουνΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. όλα τα υλικά μαζί (όχι να αρχίζουν να βράζουν).
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 15087
Εμφανίσεις σήμερα: 5
Νέο σχόλιο