Φελία ποντιακά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ψωμί (2 ημερών) κομμένο σε φέτες
  • 2 αυγά
  • 1 ½ ποτήρι φρέσκο γάλα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται  σε λίγο καυτό λάδι, ενώ ανακατεύονται διαρκώς.
  • ζάχαρη για το σερβίρισμα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  2. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει και παράλληλα βουτάμε τις φέτες του ψωμιου μία μία μέσα στο μείγμα.
  3. Τηγανίζουμε τις φέτες μας και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
  4. Τις αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα πολλά λάδια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σερβίρουμε.
Γενικά
Ποντιακές συνταγές

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 10622 Εμφανίσεις σήμερα: 2