Φασουλονταβάς

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. φασόλια γίγαντες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σελινόριζα ψιλοκομμένη
  • 2 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο σε ζάρια
  • 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜουλιάζουμεΜαλάκωμα τροφίμων μέσα σε υγρό. τα φασόλια από βραδύς. Την επόμενη μέρα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό τα φασόλια να βράσουν για 1 ώρα περίπου. Το νερό θα πρέπει να καλύπτει 2 δάχτυλα τα φασόλια.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 7-8 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σέλινο (ρίζα και φύλλα) και το καρότο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, τη ζάχαρη και 1 φλιτζ. νερό και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. με σκεπασμένη κατσαρόλα για 10 λεπτά.
  3. Μόλις μαλακώσουν τα φασόλια τα αδειάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τη σύβραση, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό από τα φασόλια. Ανακατεύουμε να πάει η σύβραση παντού.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να μείνουν με το λάδι τους.
  5. Ενδιάμεσα ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί ζεστό νερό.

Αυτό το ήξερες

Τα φασόλια προσφέρουν στον οργανισμό μας πρωτεΐνες, άμυλο, φυτικές ίνες, βιταμίνες της ομάδας Β, μαγνήσιο και κάλιο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3179 Εμφανίσεις σήμερα: 0