Εύκολο παγωτό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 κουτιά σαντιγί εμπορίου (σε μεταλλικο δοχείο)
  • 2 κουτιά γάλα εβαπορέ
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.σ. καφές στιγμιαίος
  • 1 φλιτζ. κουβερτούρα τριμμένη
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε πάρα πολύ καλά την σαντιγύ και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα γάλατα χτυπώντας δυνατά. Αφού αφρατέψει καλά το μείγμα παίρνουμε μερικές κουταλιές και τις ανακατεύουμε με τον στιγμιαίο καφέ.
  2. Βάζουμε στην κατάψυξη το αρχικό υλικό (χωρίς τον καφέ) και αυτό με τον καφέ στο ψυγείο.
  3. Όταν δούμε ότι στα τοιχώματα του μπώλ που έχουμε στην κατάψυξη αρχίζει να σταθεροποιείται το υλικό το ξαναχτυπάμε και προσθέτουμε το υλικό με τον στιγμιαίο καφέ.
  4. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και αφού σταθεροποιηθεί πάλι το υλικό στα τοιχώματα το ξαναχτυπάμε για τελευταία φορά. Προσθέτουμε τριμμένη κουβερτούρα ανακατεύουμε και αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Αυτό το ήξερες

Το γάλα αποτελεί τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς αποτελεί την πρώτη και μοναδική τροφή για τον άνθρωπο (και όχι μόνο) κατά το πρώτο στάδιο της ζωής του. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε πρωτεΐνες,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2992 Εμφανίσεις σήμερα: 1