Εύκολο κριθαράκι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.9 (58 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 2 ⅓ κούπες νερό
  • 1 κούπα ντομάτα χυμό
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το κριθαράκι και τη ρίγανη. Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα υλικά μας προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο με το καπάκι της κατσαρόλας.
  3. Όταν ρουφήξει τα υγρά του και μείνει με λίγο ζουμάκι προσθέτουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε. Θα χρειαστεί μισή ώρα με 45 λεπτά μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του.

Το βίντεο της συνταγής

Αυτό το ήξερες

Το κριθαράκι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες. Προσφέρει στον οργανισμό ενέργεια η οποία απελευθερώνεται στο σώμα μας αργά. Περιέχει ελάχιστες ποσότητες λίπους και είναι εύπεπτο. Είναι πλούσιο...

Σχόλια

Από τον chef-anonynous την ημ/νία 01/12/2018 - 23:28
eukolo kai nosthmo.. euxaristoume! :)
Από τον Χαρά Λαρισαία την ημ/νία 02/02/2018 - 12:49
τι εννοεις 4 ατομα? το φαγα μονη μου ολο χαχα
Από τον cookefi την ημ/νία 02/13/2018 - 08:01
Έχει συμβεί σε όλους μας!!! χαχαχα!!! Είναι 3-4 μερίδες εστιατορίου για συνοδευτικό.

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 229076 Εμφανίσεις σήμερα: 5