Εύκολο κριθαράκι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.9 (97 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 2 ⅓ κούπες νερό
  • 1 κούπα ντομάτα χυμό
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το κριθαράκι και τη ρίγανη. Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα υλικά μας προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο με το καπάκι της κατσαρόλας.
  3. Όταν ρουφήξει τα υγρά του και μείνει με λίγο ζουμάκι προσθέτουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε. Θα χρειαστεί μισή ώρα με 45 λεπτά μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του.

Το βίντεο της συνταγής

Αυτό το ήξερες

Το κριθαράκι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες. Προσφέρει στον οργανισμό ενέργεια η οποία απελευθερώνεται στο σώμα μας αργά. Περιέχει ελάχιστες ποσότητες λίπους και είναι εύπεπτο. Είναι πλούσιο...

Σχόλια

Από τον chef-anonynous την ημ/νία 01/12/2018 - 23:28
eukolo kai nosthmo.. euxaristoume! :)
Από τον Χαρά Λαρισαία την ημ/νία 02/02/2018 - 12:49
τι εννοεις 4 ατομα? το φαγα μονη μου ολο χαχα
Από τον cookefi την ημ/νία 02/13/2018 - 08:01
Έχει συμβεί σε όλους μας!!! χαχαχα!!! Είναι 3-4 μερίδες εστιατορίου για συνοδευτικό.
Από τον ΕΛΛΗ την ημ/νία 08/06/2018 - 10:18
ΑΝ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 45 ΛΕΠΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ?ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
Από τον cookon την ημ/νία 08/06/2018 - 22:06
Δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερα. Απλά θα είναι ελαφρώς λιγότερο ζουμερό, χωρίς να σημαίνει ότι θα είναι στεγνό.
Από τον chef-anonynous την ημ/νία 12/27/2018 - 15:04
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ!!!!!!!!!!!
Από τον chef-anonynous την ημ/νία 12/29/2018 - 21:10
Πολύ καλό!
Από τον Μαγδαλια την ημ/νία 09/22/2019 - 16:07
Πολυ ωραιο και ευκολο. Εγω. συνήθως το αφηνω λιγότερη ωρα βέβαια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 378138 Εμφανίσεις σήμερα: 189