Εύκολο κριθαράκι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.8 (242 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 2 ⅓ κούπες νερό
  • 1 κούπα ντομάτα χυμό
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το κριθαράκι και τη ρίγανη. Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα υλικά μας προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο με το καπάκι της κατσαρόλας.
  3. Όταν ρουφήξει τα υγρά του και μείνει με λίγο ζουμάκι προσθέτουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε. Θα χρειαστεί μισή ώρα με 45 λεπτά μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του.

Το βίντεο της συνταγής

Αυτό το ήξερες

Το κριθαράκι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες. Προσφέρει στον οργανισμό ενέργεια η οποία απελευθερώνεται στο σώμα μας αργά. Περιέχει ελάχιστες ποσότητες λίπους και είναι εύπεπτο. Είναι πλούσιο...

Σχόλια

Από τον chef-anonynous την ημ/νία 01/12/2018 - 23:28
eukolo kai nosthmo.. euxaristoume! :)
Από τον Χαρά Λαρισαία την ημ/νία 02/02/2018 - 12:49
τι εννοεις 4 ατομα? το φαγα μονη μου ολο χαχα
Από τον cookefi την ημ/νία 02/13/2018 - 08:01
Έχει συμβεί σε όλους μας!!! χαχαχα!!! Είναι 3-4 μερίδες εστιατορίου για συνοδευτικό.
Από τον ΕΛΛΗ την ημ/νία 08/06/2018 - 10:18
ΑΝ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 45 ΛΕΠΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ?ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
Από τον cookon την ημ/νία 08/06/2018 - 22:06
Δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερα. Απλά θα είναι ελαφρώς λιγότερο ζουμερό, χωρίς να σημαίνει ότι θα είναι στεγνό.
Από τον chef-anonynous την ημ/νία 12/27/2018 - 15:04
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ!!!!!!!!!!!
Από τον chef-anonynous την ημ/νία 12/29/2018 - 21:10
Πολύ καλό!
Από τον Μαγδαλια την ημ/νία 09/22/2019 - 16:07
Πολυ ωραιο και ευκολο. Εγω. συνήθως το αφηνω λιγότερη ωρα βέβαια
Από τον Ανθη την ημ/νία 11/13/2019 - 21:23
Τέλειο. Απλα κανω διπλη δοση για να προλαβουν να φανε κ αλλοι χαχα
Από τον cooklila την ημ/νία 11/13/2019 - 21:38
Σωστή!
Από τον Μαριος την ημ/νία 11/20/2019 - 21:37
Απλά τέλειο και πανευκολο
Από τον ΑΝΕΣΤΗΣ την ημ/νία 03/19/2020 - 13:15
ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ? ΠΡΩΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
Από τον cooklila την ημ/νία 03/25/2020 - 15:22
Παρουσιάζουμε την πιο απλή και εύκολη εκδοχή της συνταγής. Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις κρεμμύδι, αφου προηγουμένως το σοτάρεις ελαφρά.
Από τον Γιάννης Πουρναρας. την ημ/νία 01/28/2023 - 15:21
Μόνο δύο λεπτά το βράζουμε ή δεν κατάλαβα καλά;
Από τον cookefi την ημ/νία 01/28/2023 - 15:42
Ακριβώς, μόλις ρίξουμε το κριθαράκι ανακατεύουμε και σε 1 - 2 λεπτά από την ώρα που παίρνει βραση αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύουμε ξανα ενδιάμεσα μια με δυο φορες μεχρι να ρουφηξει τα υγρά του. Δείτε και το βίντεο της συνταγής. Καλή επιτυχία

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 905937 Εμφανίσεις σήμερα: 18