Εύκολα μυζηθροπιτάκια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 500γρ. μυζήθρα γλυκιά ή ξινή
  • μέλι για το σερβίρισμα
  • κανέλα για το σερβίρισμα
  • λίγο γάλα για άλειμμα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Λιώνουμε με πιρούνι την μυζήθραΤυρί από την επεξεργασία τυρογάλακτος. Χρησιμοποιείται για πίτες κυρίως.. Κόβουμε σε τετράγωνα μαντηλάκια το φύλλο σφολιάτας και προσθέτουμε στο κέντρο από κάθε ένα μια κουταλιά γεμάτη μυζήθρα.
  2. Κλείνουμε τις διαγώνια απέναντι γωνίες σαν φακελάκι. Τοποθετούμε τα πιτάκια μας σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με γάλα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. η σφολιάτα. Σερβίρουμε πασπαλίζονταςΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με μέλι και κανέλα.

Αυτό το ήξερες

Το θυμαρίσιο μέλι  είναι έντονα αρωματικό με ευχάριστη γεύση. Έχει συνήθως ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα (κυρίως της Αττικής και των Κυκλάδων), ενώ το θυμαρίσιο μέλι της Κρήτης είναι σκούρο...
Η μυζήθρα είναι παραδοσιακό είδος τυριού κι έχει διάφορες μορφές. Παρασκευάζεται από πρόβειο ή και κατσικίσιο γάλα. Η γεύση είναι συνήθως υφάλμυρη, μπορεί όμως ναι είναι και γλυκιά όπως αυτή της...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2877 Εμφανίσεις σήμερα: 2