Τυροπιτάκια σφολιάτας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3 (30 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φυλλο σφολιάτας
  • 300γρ. φέτα
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 αυγά (1 ολόκληρο και 1 ασπράδι)
  • 4 κ.σ. γάλα και λίγο ακόμη για άλειμμα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15 τεμάχια

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη σε μπόλ. Τρίβουμε την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., προσθέτουμε το 1 αυγό χτυπημένο, το πιπέρι, την ρίγανη, και τις 4 κουταλιές γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 15 τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού 1 κουταλιά γέμιση. Χτυπάμε με πηρούνι το ασπράδι και αλείφουμε περιμετρικά κάθε κομμάτι. Κλείνουμε σε τρίγωνο.
  3. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί φούρνου και βάζουμε τα τυροπιτάκια. Στη συνέχεια αλείφουμε τα τυροπιτάκια με λίγο γάλα. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200οC, στον αέρα μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. τα τυροπιτάκια. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και αφαιρούμε από το ταψί.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 40779 Εμφανίσεις σήμερα: 8