Η αγκινάρα περιέχει βιταμίνες Α, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Είναι πλούσια σε φώσφορο, ασβέστειο και φυτικές ίνες.
Θεωρείται πως κάνει καλό στην υγεία και συγκεκριμένα πως ωφελεί τα νεφρά...
Αγκιναροκεφτέδες
Υλικά συνταγής
- 8 αγκινάρες (την καρδιά)
- 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- ¾ ποτήρι μπύρα
- 3 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- ½ φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς.
- πιπέρι
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αν χρησιμοποιούμε φρέσκες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι, τα φύλλα και το χνούδι (το χνούδι μπορούμε να το αφαιρέσουμε και μετά το βράσιμο). Έπειτα τις περνάμε από χυμό λεμονιού και τις βυθίζουμε σε νερό με το χυμό από 1 λεμόνι και λίγο αλεύρι, για να μην μαυρίσουν.
- Τις βάζουμε να βράσουν σε άφθονο νερό με αλάτι και λίγο λεμόνι. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η καρδιά περίπου 20 λεπτά (από την ώρα που παίρνει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό).
- Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι κι ανακατεύουμε.
- Ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια τις αγκινάρες μας και τις προσθέτουμε στο μείγμα μας.
- Βάζουμε σε τηγάνι το λάδι να κάψει και ρίχνουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού από το μείγμα στο τηγάνι (κάθε κουταλιά είναι και ένας αγκιναροκεφτές).
- Όταν ξεκολλάει το κεφτεδάκι από το τηγάνι εύκολα, τον γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα πολλά τα λάδια και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Για να μην μαυρίσουν οι αγκινάρες κατά την προετοιμασία του φαγητού τις βυθίζουμε σε νερό με χυμό λεμονιού και λίγο αλεύρι. Τις αφήνουμε εκεί μέχρι να αρχίσουμε το μαγείρεμα.
Ένας εύκολος τρόπος να ταΐσουμε τους μικρούς μας φίλους αγκινάρες χωρίς δράματα!
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5882
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο