Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεΐνη. Επίσης, είναι πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και βιταμίνης D.
Αυγά μάτια με μπέικον
Υλικά συνταγής
- 2 αυγά
- 2 φέτες μπέικον
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι μας.
- Πριν «κάψει» το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι.
- Μόλις το ασπράδι πάρει άσπρο χρώμα και ο κρόκος αρχίσει να σφίγγει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε τα αυγά από το τηγάνι.
- Αδειάζουμε το ελαιόλαδο από το τηγάνι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το μπέικον για μερικά λεπτά.
- Τοποθετούμε το σοταρισμένο μπέικον στον πάτο ενός πιάτου και από επάνω τα αυγά μας.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το μυστικό για τέλεια αυγά μάτια είναι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να γίνουν τα αυγά ξεροψημένα στο τηγάνι. Μόλις αρχίσει να σφίγγει ο κρόκος αποσύρουμε απ’τη φωτιά.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 20390
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο