Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεΐνη. Επίσης, είναι πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και βιταμίνης D.
  Αυγά μάτια με μπέικον
Υλικά συνταγής
- 2 αυγά
 - 2 φέτες μπέικον
 - 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι μας.
 - Πριν «κάψει» το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι.
 - Μόλις το ασπράδι πάρει άσπρο χρώμα και ο κρόκος αρχίσει να σφίγγει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε τα αυγά από το τηγάνι.
 - Αδειάζουμε το ελαιόλαδο από το τηγάνι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το μπέικον για μερικά λεπτά.
 - Τοποθετούμε το σοταρισμένο μπέικον στον πάτο ενός πιάτου και από επάνω τα αυγά μας.
 - Προσθέτουμε αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
 
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το μυστικό για τέλεια αυγά μάτια είναι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να γίνουν τα αυγά ξεροψημένα στο τηγάνι. Μόλις αρχίσει να σφίγγει ο κρόκος αποσύρουμε απ’τη φωτιά.
  Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 22228 
Εμφανίσεις σήμερα: 3  
  
  
        
        





Νέο σχόλιο