Αυγά μάτια με μπέικον

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 αυγά
  • 2 φέτες μπέικον
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι μας.
  2. Πριν «κάψει» το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι.
  3. Μόλις το ασπράδι πάρει άσπρο χρώμα και ο κρόκος αρχίσει να σφίγγει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε τα αυγά από το τηγάνι.
  4. Αδειάζουμε το ελαιόλαδο από το τηγάνι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το μπέικον για μερικά λεπτά.
  5. Τοποθετούμε το σοταρισμένο μπέικον στον πάτο ενός πιάτου και από επάνω τα αυγά μας.
  6. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεΐνη. Επίσης, είναι πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και βιταμίνης D.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το μυστικό για τέλεια αυγά μάτια είναι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να γίνουν τα αυγά ξεροψημένα στο τηγάνι. Μόλις αρχίσει να σφίγγει ο κρόκος αποσύρουμε απ’τη φωτιά.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6083 Εμφανίσεις σήμερα: 6