Πολλοί θεωρούν ότι το αρνίσιο και το κατσικίσιο κρέας έχουν πολλά λιπαρά. Και όμως, μια μερίδα 100γρ. από το αρνίσιο μπούτι, χωρίς λίπος μας φορτώνει μόνο με 190 θερμίδες. Το λίπος συγκεντρώνεται...
Αρνάκι με δαμάσκηνα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό αρνίσια ωμοπλάτη
- 1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 8 ξινά δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κρέας σε τέσσερις μερίδες. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. μαζί με το μπαχάρι.
- Ζεματάμε το κρέας και ξαφρίζουμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
- Κρατάμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και μεταφέρουμε τα κομμάτια του αρνιού με τρυπητή κουτάλα σε γάστρα.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό και ψήνουμε το κρέας στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.
- Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8’.
- Βγάζουμε το κρέας απ’τη γάστρα και προσθέτουμε σε αυτήν το μείγμα με το ρύζι, τον άνηθο, τα δαμάσκηνα και αλατοπίπερο. Τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια του αρνιού με τη ροδισμένη πλευρά να ακουμπάει στο ρύζι.
- Περιχύνουμε τέσσερα φλυτζάνια ζωμό και σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 35 λεπτά.
- Σερβίρουμε.
Χαλκιδική
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8392
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο