Το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κρατούν μια πολύ σημαντική θέση στο ελληνικό τραπέζι, αν και το μοσχαρίσιο υπερισχύει σε κατανάλωση. Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3-Β6-Β12, ψευδάργυρο...
Ψήμα
Υλικά συνταγής
- 2 κιλά κατσίκι ή αρνί κομμένο σε μερίδες
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
- 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθος
- ½ ματσάκι δυόσμος
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 2 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 8 άτομα
Μακεδονία (Χαλκιδική)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Αραιώνουμε σε λίγο νερό τον πελτέ και τον προσθέτουμε στο τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κρέας. Τα ανακατεύουμε ελαφρώς και τα κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω 1 φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα βάζουμε πάνω από το ρύζι. Το ταψί μας πρέπει να είναι σχετικά μικρό ώστε το κρέας να καλύπτει όλη την επιφάνεια του ρυζιού.
- Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 2 ώρες. Αφού ψηθεί το κρέας, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και ψήνουμε για λίγο ακόμη μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
- Σερβίρουμε το κρέας με το μελωμένο ρυζάκι.
Χαλκιδική
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 14290
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο