Αντίδια βραστά με φέτα και ντομάτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό αντίδια
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 150γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1-2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • Αλάτι
SMILE
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε καλά τα αντίδια από τα κοτσάνια τους και από ξερά φύλλα και τα πλένουμε πολύ καλά. Πλένουμε αρχικά σε τρεχούμενο νερό και έπειτα γεμίζουμε το νεροχύτη μας νερό και τα βυθίζουμε μέσα. Βγάζουμε τα χόρτα από το νεροχύτη και τα βάζουμε σε τρυπητό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία έως ότου το νερό του νεροχύτη μείνει καθαρό χωρίς χώμα.
  2. Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα (περίπου μέχρι τη μέση μιας μεγάλης κατσαρόλας) να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Βυθίζουμε στο νερό της κατσαρόλας τα αντίδια μας και τα βράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
  3. Στραγγίζουμε τα χόρτα μας και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σερβίρουμε σε μπολιέρα προσθέτοντας το ελαιόλαδο,το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Τρίβουμε την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. πάνω από τα αντίδια και από πάνω την ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια. Σερβίρουμε την σαλάτα μας.

Αυτό το ήξερες

Τα αντίδια περιέχουν μια ουσία, η οποία θεωρείται τονοτική των πεπτικών λειτουργιών. Επίσης, περιέχουν βιταμίνη C, καροτενοειδή και ανόργανα στοιχεία, όπως K, Na, Mg, P.

Σχόλια

Από τον Αλέκα την ημ/νία 10/29/2016 - 17:16
ωραία ιδέα!!!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5025 Εμφανίσεις σήμερα: 6