Αλμυρά κουλουράκια με παπαρουνόσπορο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. αλεύρι
  • 200γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200γρ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.
  • 3 κ.σ. παπαρουνόσπορος
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 30 τεμάχια

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη ζύμη. Αν η ζύμη μας βγαίνει πολύ ξηρή προσθέτουμε μια κουταλιά νερό ή γάλα. Αλείφουμε με μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ένα ταψί.
  2. Ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε με κουπάτ τα κουλουράκια. Ζυμώνουμε και ανοίγουμε φύλλο με εκ νέου με τη ζύμη που έμεινε μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
  3. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στο ταψί να κρυώσουν.

Αυτό το ήξερες

Ο παπαρουνόσπορος είναι γνωστός από την αρχαιότητα για τις υπνωτικές και ναρκωτικές του ιδιότητες. Έχει ιδιότητες αναλγητικές, διαλυτικές, κατασταλτικές και καταπραϋντικές για το νευρικού και μυϊκό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4147 Εμφανίσεις σήμερα: 3