Αγκινάρες με λάδι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 10 αγκινάρες
  • 1 κιλό κοκκάρι (κρεμμυδάκια στιφάδο)
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι βραστό νερό
  • 1 φλιτζ. άνηθο
  • 3 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αν χρησιμοποιούμε φρέσκιες αγκινάρες , τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι ,τα φύλλα και το χνούδι . Έπειτα τις περνάμε από χυμό λεμονιού και τις βυθίζουμε σε νερό με το χυμό από 1 λεμόνι και λίγο αλεύρι , για να μην μαυρίσουν.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κρεμμυδάκια στιφάδο μέχρι να γυαλίσουν.
  3. Προσθέτουμε τις αγκινάρες , τον άνηθο , αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το νερό.
  4. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα μας και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το φαγητό χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό .
  5. Σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά .
  6. Περιχύνουμε με το χυμό των 2 λεμονιών και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η αγκινάρα περιέχει βιταμίνες Α, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι πλούσια σε φώσφορο, ασβέστειο και φυτικές ίνες. Θεωρείται πως κάνει καλό στην υγεία και συγκεκριμένα πως ωφελεί τα νεφρά...
H γνωστή σε όλους συνταγή αγκινάρες α λα πολίτα είναι η εξέλιξη της συνταγής αγκινάρες με λάδι.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Για να μην μαυρίσουν οι αγκινάρες κατά την προετοιμασία του φαγητού τις βυθίζουμε σε νερό με χυμό λεμονιού και λίγο αλεύρι . Τις αφήνουμε εκεί μέχρι να αρχίσουμε το μαγείρεμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2918 Εμφανίσεις σήμερα: 1