Λουκανοπιτάκια με φρέσκια ρίγανη

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 1 κλαδάκι ρίγανη
  • λίγο γάλα για άλειμμα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ασπράδι αυγού
  • ½ ποσότητα σπιτική κέτσαπ
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15 τεμάχια

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τα λουκάνικα για μερικά λεπτά και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο κρύο νερό. Τα κόβουμε στη μέση και έπειτα κατά μήκος. Ετοιμάζουμε την σπιτική κέτσαπ.
  2. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 15 τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού 1 κουταλιά σπιτική κέτσαπ, 1 κομμάτι λουκάνικο και 2-3 φυλλαράκια ρίγανη.
  3. Χτυπάμε με πιρούνι το ασπράδι και αλείφουμε στις άκρες τη σφολιάτα. Τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις. κλείνοντας και από το πλάι το λουκανοπιτάκι.
  4. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί φούρνου και βάζουμε τα λουκανοπιτάκια. Στη συνέχεια αλείφουμε τα λουκανοπιτάκια με λίγο γάλα. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200οC, στον αέρα μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και αφαιρούμε από το ταψί.

Αυτό το ήξερες

Η ρίγανη εδωδιμεί σε όλα τα ήπια κλίματα και κυρίως στην λεκάνη της μεσογείου. Ο δυνατός ήλιος βοηθάει στο καλύτερο και πιο έντονο άρωμα της ρίγανης.  Η ρίγανη έχει απολυμαντικές ιδιότητες και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 7423 Εμφανίσεις σήμερα: 2