Μελομακάρονα
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 1 ποτήρι άχνη ζάχαρη
 - 1 ποτήρι ελαιόλαδο
 - 1 ποτήρι σπορέλαιο
 - 1 ποτήρι μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. λιωμένη
 - 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
 - ½ λεμόνι (ο χυμός του)
 - 3 κ.σ. κονιάκ ή μπράντι
 - 8 ποτήρια αλεύρι κοσκινισμένο
 - 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
 - 1 κ.γ. γεμάτο κανέλα
 - ½ κ.γ. γαρύφαλλο
 - ½ κ.γ. σόδα
 - 1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα (για πασπάλισμα)
 
για το σιρόπι
- 3 ποτήρια νερό
 - 3 ποτήρια ζάχαρη
 - 3 κ.σ. γεμάτες μέλι
 - 1 κανέλα ξύλο
 - ½ λεμόνι (ο χυμός του)
 
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 60 τεμάχια περίπου
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί, εκτός από τα καρύδια και πλάθουμε στο σχήμα και στο μέγεθος που θέλουμε τα μελομακάρονα.
 - Τα στρώνουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Τα ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
 - Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. όλα τα υλικά μαζί για 7 με 8 λεπτά. Όσο το σιρόπι είναι ζεστό βουτάμε τα μελομακάρονα μέσα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν μας αρέσουν πολύ μελωμένα και μαλακά τα αφήνουμε για 3 λεπτά.
 - Αν το σιρόπι αρχίσει να κρυώνει το ζεσταίνουμε ελαφρά χωρίς να πάρει βράση.
 - Στρώνουμε τα μελομακάρονα σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
 - Για μεγαλύτερη ποικιλία, μπορούμε να ετοιμάσουμε μερικά μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας.
 
Το βίντεο της συνταγής
Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 52008 
Εμφανίσεις σήμερα: 7  
  
  
        
        
        





Νέο σχόλιο