Ζύμη για πίτσα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 3-4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 ταψί

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
  2. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε στο μπολ.
  3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε για λίγο και προσθέτουμε και το αλάτι.
  4. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί.
  5. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.
  6. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
  7. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200οCβαθμούς.
  8. Έπειτα, προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας.
  9. Ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω και να ψηθεί το ζυμάρι από κάτω. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω.

Σχόλια

Από τον SMILE την ημ/νία 01/29/2013 - 22:42
Η τέλεια πίτσα !!!!!!Πόσο μάλλον όταν την δοκίμασαν Ιταλοί φίλοι μας και πραγματικά έγλειφαν τα δαχτυλά τους !!!!Δυσκολεύτηκα λιγάκι να μεταφράσω στα αγγλικά τη λέξη "μαγιά" μιας και δεν έφευγαν εαν δεν τους έδινα τη συνταγή!!! :)Γρήγορη ,εύκολη και πεντανόστιμη!!! Έχει γίνει συνήθεια πια .....φίλοι στο σπίτι και πιτσούλα απο τα χεράκια μου!!!!Ευχαριστώ παιδιά!!!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3701 Εμφανίσεις σήμερα: 4