Όταν θέλετε να αγοράσετε νωπό κυνήγι, προσέξτε αν είναι εγχώριο, να φέρει στρογγυλή σφραγίδα που γράφει "Εκτρεφόμενο Ελληνικό Θήραμα" και το είδος του θηράματος που αγοράζετε. Τα εισαγόμενα θηράματα...
Ζαρκάδι με μανιτάρια
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό φιλέτο ζαρκάδι
- 500γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
- 100γρ. μπέικον
- 1 καρότο
- 1 πράσο
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 100ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: δύσκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κάνουμε σχισμές στο φιλέτο ζαρκαδιού, ψιλοκόβουμε το μπέικον και το μπήγουμε στις σχισμές. Αλατοπιπερώνουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
- Ψιλοκόβουμε το καρότο, το σέλινο, το πράσο και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο για 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Προσθέτουμε το φιλέτο ζαρκαδιού και το ροδίζουμεΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε.
- Μεταφέρουμε το κρέας σε πιρέξ και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με τα υγρά του ζαρκαδιού.
- Σερβίρουμε το φιλέτο κομμένο σε φέτες με τη σάλτσα του και τα μανιτάρια.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 14191
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο