Βούτυρο εστραγκόν

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. βούτυρο
  • 50γρ. φρέσκο εστραγκόν ή 20γρ. αποξηραμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 250 γραμμάρια

Διαδικασία συνταγής

  1. Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 1 ώρα, να μαλακώσει.
  2. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ή με τα χέρια, φορώντας γάντια, το βούτυρο με το εστραγκόνΑρωματικό φυτό από την Σιβηρία .Έχει γλυκιά κ καυτερή γεύση. Κυκλοφορεί και αποξηραμένο. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά πιάτα και σάλτσες και το αλάτι, ώστε να γίνουν ένα μείγμα.
  3. Βάζουμε το βούτυρο σε διάφανη μεμβράνη, τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε την μεμβράνη στις άκρες, δημιουργώντας σχήμα καραμέλας. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και όταν θέλουμε να το προσθέσουμε σε φαγητό κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  4. Το υπόλοιπο διατηρείται στο ψυγείο για αρκετό καιρό.

Αυτό το ήξερες

Το εστραγκόν ήταν κατά τον μεσαίωνα το γιατρικό για τα δαγκώματα από  δηλητηριώση ζώα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αυτό το αρωματικό βούτυρο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε πιάτα πουλερικών, αλλά και σε πιάτα ψαριών. Και στις δύο περιπτώσεις το άρωμα του θα απογειώσει την γεύση του πιάτου.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2684 Εμφανίσεις σήμερα: 0