Βισισουάζ με αρακά

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 600γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. αρακάς κατεψυγμένος
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1½ λίτρα νερό ή ζωμός
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και πριν πάρει χρώμα ρίχνουμε τις πατάτες, το πράσο και τον αρακά.
  3. Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Αφού βράσουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. τα λαχανικά, περνάμε τα υλικά από σήτα ή μπλέντερ.
  5. Βάζουμε ξανά τη σούπα στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, σιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. για 5 λεπτά και σερβίρουμε χρησιμοποιώντας το σχοινόπρασοΜοιάζει με το κρεμμύδι αλλά έχει πιο ήπια γεύση. Τα φύλλα του είναι πολύ λεπτά και χρησιμοποιούνται εύκολα και για ντεκόρ. σαν ντεκόρ.

Αυτό το ήξερες

Οι σούπες που έχουν σαν βάση τους τα λαχανικά θεωρούνται πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. 
Το πράσο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες από τον Ιπποκράτη. Θεωρείται διουρητικό και χρησιμοποιείται κατά της κυτταρίτιδας, κατά του πρηξίματος των χεριών και των ποδιών. Είναι...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1668 Εμφανίσεις σήμερα: 0