Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πλούσια πηγή ενέργειας. Έχει...
Τα τυροπιτάκια της Άρτεμις
Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο (πακέτο) σφολιάτας
- 150γρ. τυρί φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και σε πολύ μαλακή μορφή.
- 50γρ. κίτρινο τυρί τύπου ένταμ, έμενταλ ή γκούντα
- 1 αυγό κι ένας κρόκος αυγού
- λίγο ελαιόλαδο
- πιπέρι
nikos
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε τη σφολιάτα σε κύκλους, χρησιμοποιώντας το στόμιο ενός μεγάλου ποτηριού ή κουπας.
- Απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί και πασαλείβουμε την εξωτερική πλευρά κάθε κύκλου σφολιάτας με το λάδι που έχουμε ρίξει στο ταψί. Το λάδι δίνει στα τυροπιτάκια πολύ ωραία γεύση χωρίς να γίνονται πολύ λιπαρά.
- Για τη γέμιση, τρίβουμε τη φέτα και το κίτρινο τυρί με τον τρίφτη, προσθέτουμε το αυγό και πιπέρη κατά βούληση. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ομογενοποιηθούν (το αυγό θα κρατήσει το μίγμα τυριών σφιχτό).
- Βάζουμε μικρή ποσότητα γέμισης, περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού, στο κέντρο της σφολιάτας. Τα διπλώνουμε πιέζοντας τις άκρες με το δάζτυλο για να κλείσουν. Προσοχή, να μην ξεχειλίσει η γέμιση.
- Τα στοιχίζουμε στο ταψί κρατώντας μια σχετική απόσταση μεταξύ τους, γιατί ελαφρώς φουσκώνουν.
- Απλώνουμε λίγο από τον κρόκο του αυγού με ένα πινέλο σε κάθε τυροπιτάκι για να αποκτήσει χρυσαφένια όψη (αν δεν υπάρχει πινέλο χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας).
- Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για 20'-25' στους 180 βαθμούς. Ελέγχουμε αν έχουν πάρει χρώμα για να καταλάβουμε ότι έχουν γίνει.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7448
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο