Τα λουκανοπιτάκια της Άρτεμις

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο (πακέτο) σφολιάτας
  • 1 πακέτο λουκάνικα κοκτέιλ (μινιόν φρανκφούρτης)
  • 1 αυγό (ο κρόκος)
  • λίγο ελαιόλαδο
nikos
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τη σφολιάτα σε μακρόστενες λωρίδες, πλάτους όσο το λουκανικάκι και μήκους όσο να καλύψει 1.5 φορά το λουκανικάκι.
  2. Απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί και πασαλείβουμε την εξωτερική πλευρά κάθε λωρίδας με το λάδι που έχουμε ρίξει στο ταψί. Το λάδι δίνει στα λουκανοπιτάκια πολύ ωραία γεύση χωρίς να γίνονται πολύ λιπαρά.
  3. Τυλίγουμε κάθε ένα λουκανικάκι με μια λωρίδα σφολιάτας. Τα στοιχίζουμε στο ταψί κρατώντας μια σχετική απόσταση μεταξύ τους, γιατί ελαφρώς φουσκώνουν.
  4. Απλώνουμε λίγο από τον κρόκο του αυγού με ένα πινέλο σε κάθε λουκανοπιτάκι για να αποκτήσει χρυσαφένια όψη (αν δεν υπάρχει πινέλο χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας).
  5. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για 20'-25' στους 180 βαθμούς. Ελέγχουμε αν έχουν πάρει χρώμα για να καταλάβουμε ότι έχουν γίνει.

Αυτό το ήξερες

Ο όρος "dog" (βλ. σκύλος) ήταν συνώνυμο της λέξης λουκάνικο από το 1884, καθώς οι αλλαντοποιίες κατηγορούνταν ότι χρησιμοποιούν κρέας σκύλου για την παρασκευή λουκάνικων. Η χρήση της φράσης hot dog...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5791 Εμφανίσεις σήμερα: 2