Τσιπς μήλου

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 μεγάλα μήλα
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 25-30 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 135 βαθμούς. Κόβουμε με μαντολίνο τα μήλα σε φέτες πολύ λεπτές (αν δεν έχουμε μαντολίνο όσο πιο λεπτές μπορούμε με το χέρι) και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με κανέλα και μοσχοκάρυδο.
  2. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ενώ ενδιάμεσα τα γυρνάμε 1 φορά προσεκτικά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε. Διατηρούνται για 2 ημέρες σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.

Αυτό το ήξερες

Το μήλο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδείς ουσίες, κάλιο και βιταμίνη C. Οι φυτικές του ίνες συμβάλλουν στη συγκράτηση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης και στην καλή...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2464 Εμφανίσεις σήμερα: 1