Τσακώνικες μελιτζάνες με φέτα και βασιλικό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε μακριές φέτες
  • ½ κιλό ντομάτες ώριμες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 4 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 250γρ. τυρί φέτα
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
Πελοπόννησος (Λεωνίδιο)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 200οC. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, αλείφουμε με το ελαιόλαδο τις φέτες μελιτζάνας, καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Κατά το ψήσιμο, γυρίζουμε μια φορά τις μελιτζάνες. Παραδοσιακά οι μελιτζάνες τηγανίζονται αλλά αυτή η εκδοχή μας δίνει πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
  2. Αφαιρούμε τη λαδόκολα και στρώνουμε τις μελιτζάνες στο ταψί. Ανακατεύουμε τις ντομάτες με τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στις μελιτζάνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 45 λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος..
  4. Σερβίρουμε ζεστές και κρύες.
Λεωνίδιο
Πελοπόννησος

Αυτό το ήξερες

Το όνομά της προέρχεται από την ιταλική "melanzana" και κατάγεται από την Ασία. Στην Ευρώπη, τη μελιτζάνα καλλιεργούν κυρίως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 9639 Εμφανίσεις σήμερα: 3