Τορτίγιες με μοσχαράκι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 8 τορτίγιες
  • 500γρ. μοσχάρι ψαχνό κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 3 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
  • 1 ρίζα μαρούλι
  • 4 καπνιστές πιπεριές χαλαπένιος ή πιπεριές χαλαπένιος σε ξύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι ή καλαμπόκι βραστό
  • 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα ή μαύρα
  • 4 λάιμ (ο χυμός και το ξύσμα τους)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λάιμ και σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαρούλι, τις ντομάτες, τις πιπεριές χαλαπένιος και τη κόκκινη πιπεριά. Ανακατεύουμε το κρέας μαζί με τα υπόλοιπα υλικά που ψιλοκόψαμε, προσθέτουμε το χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ζεσταίνουμε τις τορτίγιεςΜεξικάνικες λεπτές πίτες. Κυκλοφορούν στο εμποριο έτοιμες και χρειάζονται 1-2 λεπτά ψήσιμο. Τορτίγια ονομάζεται και η ισπανική ομελέτα. στο φούρνο ή σε αντικολλητικό τηγάνι, ίσα-ίσα να ζεσταθούν και προσθέτουμε σε κάθε μια από τη γέμιση που φτιάξαμε. Σερβίρουμε.
Μεξικό
Βόρεια Αμερική

Αυτό το ήξερες

Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3670 Εμφανίσεις σήμερα: 0