Τηγανητές μελιτζάνες

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 1 ποτήρι γάλα ελαφρά αλατισμένο
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο (για το τηγάνι)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα (σαν ορεκτικό)

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες ή σε μακρόστενες φέτες πάχους περίπου 4εκ.
  2. Αφήνουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα για να φύγει η πικρίλα τους και τις στραγγίζουμε.
  3. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τις περνάμε από το γάλα και μετά από το αλεύρι.
  4. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το όνομά της προέρχεται από την ιταλική "melanzana" και κατάγεται από την Ασία. Στην Ευρώπη, τη μελιτζάνα καλλιεργούν κυρίως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αφήνουμε το λάδι να κάψει, ώστε να μην ρουφήξουν πολύ λάδι οι μελιτζάνες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8496 Εμφανίσεις σήμερα: 2