Τηγανιά με τσίπουρο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα (καυτερή)
  • 1 ποτ. κρασ. τσίπουρο
  • 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε το κρέας με τη μουστάρδα.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές (προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο).
  3. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το τσίπουρο. Προσθέτουμε και το κρασί . Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 2 φλιτζ. καυτό νερό.
  5. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του. Αν δεν έχει μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  6. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη.
  7. Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. πατάτας.

Αυτό το ήξερες

Το κρέας μπορεί να διατηρηθεί αεροστεγώς τυλιγμένο στην κατάψυξη εώς και τρεις μήνες.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν το κρέας δε μαλακώνει, προσθέτουμε ακόμη 1 φλιτζ. ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6316 Εμφανίσεις σήμερα: 2