Τηγανιά με φέτες κρεμμυδιού και ρίγανη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.5 (11 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • ¾ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
  2. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα και 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό.
  4. Κλείνουμε με καπάκι το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
  5. Βγάζουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του. Προσθέτουμε στο τέλος την ρίγανη.
  6. Σερβίρουμε την τηγανιά με πιλάφι σπυρωτό.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 51440 Εμφανίσεις σήμερα: 4