Τηγανιά στη χύτρα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.4 (7 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κλωναράκια ρίγανη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 μανιτάρια ψιλοκομμένα σχεδόν όσο το κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά το κρέας και το αλείφουμε με την μουστάρδα. Το μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. για τουλάχιστον 1 ώρα.
  2. Σε χύτρα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Προσθέτουμε αμέσως μόλις πάρει το ελαιόλαδο θερμοκρασία και το κρέας. Σοτάρουμε την τηγανιά από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα και να ξεκολλάει από τον πάτο της χύτρας.
  3. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ και την ρίγανη. Αν χρειάζεται (ανάλογα και με τις οδηγίες της χύτρας), προσθέτουμε και ελάχιστο νεράκι.
  4. Κλείνουμε την χύτρα και ψήνουμε την τηγανιά ανάλογα με το χρόνο που μας δίνει ο κατασκευαστής για το χοιρινό σε κομμάτια.
  5. Όταν ανοίξουμε την χύτρα, καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το λεμόνι. Συνεχίζουμε το ψήσιμο με ανοιχτό το καπάκι μέχρι να πήξει η σάλτσα και να έχουν χρώμα όλα τα κομμάτια.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 18649 Εμφανίσεις σήμερα: 7