Θράψαλα με κρεμμύδια

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό θράψαλα καθαρισμένα
  • 5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες (1½ κιλό περίπου)
  • 500γρ. χυμός ντομάτας (από φρέσκιες ντομάτες ή εμπορίου)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 6-8 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα θράψαλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να πάρουν λάδι όλα τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε τη ντομάτα, λίγο νερό, τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
  4. Μόλις τα υλικά πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30 με 40 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό ή ζυμαρικά.

Αυτό το ήξερες

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Τα θράψαλα ανήκουν στην οικογένεια των κεφαλόποδων και ζουν σε αμμώδεις βυθούς. Είναι πηγή φωσφόρου και βιταμίνης Β12.

Σχόλια

Από τον Μαρια Αν. την ημ/νία 03/30/2017 - 18:53
φανταστικο! θα το σερβιρα σαν μπρουσκέτα πανω δε φρυγανισμενο κρισ κρισ

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2995 Εμφανίσεις σήμερα: 1