Στήθος γαλοπούλας με δενδρολίβανο

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1 στήθος γαλοπούλας (800γρ. περίπου)
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 3 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη γαλοπούλα.
  2. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε ένα σκεύος, περιχύνουμεΡίχνω πάνω στο κρέας μέρος από τα υγρά του ή το ζωμό του. με το μίγμα που ετοιμάσαμε και την αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (έως και 12 ώρες).
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί και την περιχύνουμε με τη μαρινάδα της.
  4. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε, κόβοντας το κρέας διαγώνια σε φέτες.

Αυτό το ήξερες

Όταν χρησιμοποιούμε δενδρολίβανο στο φαγητό, πρέπει να το προσθέτουμε από την αρχή. Τα κλαδάκια από δενρολίβανο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ξυλάκια για σουβλάκια και να περάσουμε κομμάτια κρέατος...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αφού βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και κόβουμε το κρέας μετά από μισή ώρα. Αν κάνουμε διατροφή, συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή βραστές πατάτες με χυμό λεμονιού.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 10987 Εμφανίσεις σήμερα: 3