Κοτόπουλο φούρνου με δενδρολίβανο και πατάτες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1750γρ. κιλό περίπου)
  • 2 κιλά πατάτες κομμένες σε μεγάλα ζάρια
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. δενδρολίβανο (φύλλα)
  • 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. το κοτόπουλο με αρκετό αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
  2. Αλείφουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο και βάζουμε στην κοιλιά το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά..
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  4. Βάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες και τοποθετούμε το κοτόπουλο από πάνω.
  5. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με νερό τις πατάτες.
  6. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε στο φούρνο και μετά από 5 λεπτά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς. Ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς αλουμινόχαρτο για περίπου 45 λεπτά.
  7. Λίγο πριν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
  8. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει εύκολα από τα οστά και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.

Σχόλια

Από τον Κώστας την ημ/νία 10/29/2016 - 16:52
Κλασσικό και πεντανόστιμο!
Από τον Ηρακλής την ημ/νία 10/29/2016 - 16:53
Από τις καλύτερες συνταγές που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος αρχάριος! Έχω γίνει expert!!!!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6370 Εμφανίσεις σήμερα: 1