1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα.
2) Τα βράγχια πρέπει να είναι...
Στήρα στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 1 στήρα (1 κιλό περίπου)
- ελαιόλαδο για να λαδώσουμε το ψάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τη στήρα από λέπια και εντόσθια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
- Αλατίζουμε, λαδώνουμε το ψάρι και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (αν δεν έχουμε λαδόκολλα, απευθείας στο ταψί με λαδάκι) τη στήρα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
- Μόλις πάρει χρώμα τη γυρίζουμε πλευρά. Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά.
Αυτό το ήξερες
Αν είναι μεγαλα τα ψαρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν νοστιμιά από το αλάτι.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο για όποιον θέλει.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 14048
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο