Καρμπονάρα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

υλικά για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. σπαγγέτι Νο6 (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)

υλικά για τη σάλτσα

  • 200γρ. μπέικον σε κύβους
  • 80γρ. παρμεζάνα
  • 4 αυγά
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
Ευρώπη (Ιταλία)

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
  2. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  3. Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ένα ποτήρι από το νερό τους, στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αλ ντεντε).
  4. Στην κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το μπέικον στο ελαιόλαδο.
  5. Μετά από 3 λεπτά, προσθέτουμε λίγο από το νερό (1 φλιτζανάκι) στο οποίο βράσαμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  7. Χτυπάμε σ’ ένα μπολ τα αυγά με την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. Προαιρετικά τρίβουμε επιπλέον πιπέρι.
Ιταλία
Ευρώπη

Αυτό το ήξερες

Οι ανθρακωρύχοι (carbonari) στα βουνά του Λάτσιο της Ιταλίας βρήκαν αυτόν τον απλό τρόπο να νοστιμίζουν τα ζυμαρικά τους, αλλά και να τρώνε ένα φαγητό με πλούσια θερμιδική αξία για να αντέχουν τη...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Δε σπάμε τα ζυμαρικά.
Για να δώσουμε άρωμα στα ζυμαρικά, πριν βράσει το νερό ρίχνουμε ένα κύβο λαχανικών ή ένα κρεμμύδι ολόκληρο με δύο σκελίδες σκόρδο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4528 Εμφανίσεις σήμερα: 3