Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...
Σοκολατένια τρουφάκια με βαλσάμικο
Υλικά συνταγής
- 265γρ. μαύρη σοκολάτα
- 60ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.γ. ξύλι βαλσάμικο
- ½ φλιτζ. κακάο σκόνη
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 35 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί1) Τρόπος ψησίματος, κατά τον οποίο σε σκεύος με νερό (πχ. ταψί ή κατσαρόλα) τοποθετούμε σκεύη μικρότερα (πχ.φόρμες , μπασίνες κ.ά.) με το ευαίσθητο προς παρασκευή φαγητό. Το νερό μέσα στο μεγάλο σκεύος δεν ξεπερνάει το σημείο βρασμού. Χρησιμεύει και για τη διατήρηση ενός εδέσματος ζεστού. 2) Εγκατάσταση με ζεστό νερό που χρησιμοποιείται στις επαγγελματικές κουζίνες για την διατήρηση των ευαίσθητων εδεσμάτων. μαζί με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το ξύδι βαλσάμικο κι ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα της σοκολάτας για 1 ώρα, ώστε να κρυώσει.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες περίπου μέχρι να γίνει εύπλαστη.
- Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε σοκολάτα από το μπολ και την πλάθουμε στρόγγυλη με τα χέρια, στο σχήμα και το μέγεθος περίπου ενός κερασιού. Βάζουμε τα τρουφάκιαΜικρά στρόγγυλα σοκολατένια γλυκίσματα τα οποία τυλίγονται με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο. σε έναν δίσκο.
- Σε πιάτο βάζουμε το κακάο και κυλάμε τα τρουφάκια λίγα λίγα μέχρι να καλυφθούν με κακάο. Τα τοποθετούμε σε δίσκο σερβιρίσματος ή σε χαρτάκια ζαχαροπλαστικής.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3332
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο