Σνίτσελ χοιρινά σε κρούστα βρώμης

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 6 σνίτσελ
  • 2-3 αυγά
  • 1½ φλιτζ. φρυγανιά (περίπου)
  • 1 φλιτζ. βρώμη
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε μουστάρδα στα σνίτσελ. Τα τρίβουμε με παρμεζάνα, να κολλήσει πάνω στη μουστάρδα. Χτυπάμε τα αυγά και τα βάζουμε σε ένα φαρδύ και βαθύ πιάτο.
  2. Βάζουμε σε ένα πιάτο του κυρίως το αλεύρι και ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη βρώμη σε ένα δίσκο.
  3. Αλευρώνουμε τα σνίτσελ, τα τινάζουμε ελαφρά και τα βουτάμε στο αυγό. Τα βάζουμε ένα ένα στην φρυγανιά και τη βρώμη και τα χτυπάμε με το χέρι να κάτσει καλά η φρυγανιά επάνω τους.
  4. Βάζουμε σ’ένα τηγάνι αρκετό λάδι, τόσο όσο να καλύπτει μέχρι τη μέση το σνίτσελ. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού τηγανίσουμε τα πρώτα σνίτσελ, καλό είναι να κατεβάσουμε λίγο τη θερμοκρασία, για να μην μας αρπάξουν τα επόμενα. Τα τηγανισμένα σνίτσελ τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα λάδια από το τηγάνισμα.
  5. Σερβίρουμε με φρεσκοστυμμένο λεμόνι προαιρετικά.

Αυτό το ήξερες

Η βρώμη ανήκει στα δημητριακά και η κατανάλωση της έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Οι νιφάδες βρώμης είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες (με σημαντικότερες τις β-γλυκάνες) και βιταμίνες του...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7865 Εμφανίσεις σήμερα: 2