Κοτολέτες α λα μιλανέζ με σάλτσα τυριών

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για τις κοτολέτες

  • 4 κοτολέτες χοιρινές (πολύ καλά χτυπημένες)
  • 100γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 100γρ. αλεύρι
  • 200γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι
  • 1 λεμόνι

για τη σάλτσα τυριών

  • 50γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. τσένταρΑμερικάνικο κίτρινο τυρί (το χρώμα του σχεδόν μοιάζει με πορτοκαλί). Εχει γεύση ελαφρώς πικρή.
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
Ευρώπη (Ιταλία (Μιλάνο))

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε τις κοτολέτες. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις αλευρώνουμε. Χτυπάμε με πιρούνι τα αυγά και βουτάμε μέσα τις κοτολέτες. ΠανάρουμεΠερνάμε ένα κομμάτι κρέας, ψάρι κ.τ.λ. από αυγό χτυπημένο και από τριμμένη φρυγανιά. στη φρυγανιά.
  2. Βάζουμε το βούτυρο σε τηγάνι να λιώσει και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. περίπου 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Διατηρούμε ζεστές τις κοτολέτες και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σιγά-σιγά ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς όλη την ώρα για να αποφύγετε το σβόλιασμα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα., ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Προσθέστε τα τυριά και τη μουστάρδα και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσουν.
  5. Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε τις κοτολέτες με τη σάλτσα από πάνω.

Αυτό το ήξερες

Η πατρότητα της κοτολέτας Μιλανέζ έγινε διαμάχη μεταξύ Αυστριακών και Λομβαρδών. Οι Αυστριακοί ισχυρίζονταν πως είναι δεν μπορεί να ονομάζεται α λα μιλανέζ καθώς δεν είναι τίποτα άλλο από το...

Σχόλια

Από τον foteino την ημ/νία 01/04/2015 - 18:31
θα το δοκιμάσω

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4663 Εμφανίσεις σήμερα: 1