Tips: «Πώς ψήνονται άραγε σωστά τα ψάρια στη σχάρα;» Είναι η ερώτηση που βασανίζει κάθε άπειρο ψήστη! Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως, με τον καιρό θα μάθεις, αλλά μέχρι να περάσει ο καιρός διάβασε...
Σαρδέλες με σάλτσα μουστάρδας
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό σαρδέλες
- 1 ντομάτα ώριμη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2-3 λεμόνια (ο χυμός τους)
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-5 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C.
- Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα εντόσθια. Τα πλένουμε καλά και τα αλατίζουμε. Τρίβουμε μέσα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε την ντομάτα . Απλώνουμε τις σαρδέλες και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με πιπέρι.
- Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες την πιπεριά και την μοιράζουμε στο ταψί. Ανακατεύουμε την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και μισό ποτήρι νερό και περιχύνουμε τις σαρδέλες.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και χαμηλώνουμε στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα με σαράντα λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας και το μέγεθος του ψαριού. Σερβίρουμε ζεστά.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9001
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο