Σαλάτα με σπαράγγια, αβοκάντο και τοματίνια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 1 (1 vote)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1 ματσάκι σπαράγγια κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζ. πολύχρωμα τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • ½ φλιτζ. ανθότυρο τριμμένο
  • ½ φλιτζ. βασιλικός ψιλοκομμένα φύλλα
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα σπαράγγια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 2 λεπτά. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
  2. Χτυπάμε με σύρμα ή μιξερ του καφέ το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνουν παχύρευστη σάλτσα.
  3. Ανακατεύουμε τα σπαράγγια με το αβοκάντοΕξωτικό φρούτο που καλλιεργείται στην Νότια & Κεντρική Αμερική. Χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες και συνδιάζεται τέλεια με μπλέ τυριά. , τα τοματίνια και το ανθότυρο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. και το λαδολέμονο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Για να καθαρίσουμε τα σπαράγγια, τα κόβουμε από την κάτω πλευρά 2 εκατοστά και αν έχουν ίνες τα ξεφλουδίζουμε με τον πατατοκαθαριστή (peeler). Προσέχουμε να μην σπάσουμε τις ευαίσθητες άκρες.
Τα σπαράγγια είναι τρόφιμο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά με αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, E, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καροτένιο, μαγνήσιο, φώσφορο και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3050 Εμφανίσεις σήμερα: 1