Σαλάτα σπανάκι με προσούτο και πορτοκάλι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 150γρ. σπανάκι (αφού το πλυθεί και κοπεί)
  • ½ ρίζα μαρούλι
  • 2 πορτοκάλια
  • 2 φέτες προσούτο
  • ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή λίγη σκόνη σκόρδου
  • 1 πρέζα κόκκινη πάπρικα γλυκιά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι και το μαρούλι. Κόβουμε το ένα πορτοκάλι σε ζάρια και το προσθέτουμε στις σαλάτες.
  2. Ανακατεύουμε το χυμό του δεύτερου πορτοκαλιού με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  3. Από πάνω, προσθέτουμε το προσούτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Μην ξεχνάτε να συνοδεύετε το σπανάκι με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως για παράδειγμα λεμόνι, πιπεριά η ντομάτα, ώστε να γίνεται καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Το προσούτο είναι Ιταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου. Διαχωρίζεται σε προσούτο κότο (prosciutto cotto) και προσούτο κρούντο (prosciutto crudo). Το προσούτο κότο είναι μαγειρεμένο ζαμπόν ενώ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4011 Εμφανίσεις σήμερα: 1