Ρολό κιμά με σάλτσα φρούτα του δάσους

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για το ρολό κιμά

  • 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και 500γρ. κιμάς χοιρινός)
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και κρασί και στραγγισμένες
  • ½ ποτήρι κρασιού κρασί κόκκινο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κ.σ. αλάτι
  • 1 κοφτό κ.γ. πιπέρι

για την σάλτσα με φρούτα του δάσους

  • 6 κ.σ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους
  • 4 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
  2. Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα.
  4. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, τον κιμά σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις. μακρόστενο.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, σε ταψάκι με ελάχιστο νερό και λάδι.
  7. Όταν πάρει ελαφρύ χρωμα από την μια πλευρά, το γυρνάμε απο την άλλη. Όταν πάρει και από την άλλη πλευρά χρώμα, το βγάζουμε από τον φούρνο. Το αφήνουμε λίγο να σταθεί και να κρυώσει ελαφρά για να το κόψουμε.
  8. Σε μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι βάζουμε τα υλικά για την σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύρευστη.
  9. Σερβίρουμε 2 φέτες ρολό κιμά σε κάθε άτομο και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ταιριάζει πάρα πολύ με βραστές πατάτες.

Αυτό το ήξερες

Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3415 Εμφανίσεις σήμερα: 3