Μπιφτέκια μερακλίδικα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.1 (12 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και 500γρ. κιμάς χοιρινός)
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και κρασί και στραγγισμένες
  • ½ ποτήρι κρασιού κρασί κόκκινο
  • ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κοφτό κ.σ. αλάτι
  • 1 κοφτό κ.γ. πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί. Ο ανάμεικτος κιμάς θεωρείται πιο νόστιμος γιατί ο μοσχαρίσιος φτιάχνεται συνήθως απο άπαχο κομμάτι του ζώου και ο χοιρινός του δίνει νοστιμιά επειδή είναι πιο λιπαρός.
  2. Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C, σε ταψάκι με ελάχιστο νερό και λάδι.
  7. Όταν τα μπιφτέκια μας πάρουν χρώμα, μετά από περίπου 30 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο.
  8. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας ζεστά.

Αυτό το ήξερες

Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη. Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Ζυμώνουμε τον κιμά με βρεγμένα χέρια ώστε να μην κολλάει στα χέρια ο κιμάς, αλλά και για να πάρει την υγρασία που θα τον κάνει αφράτο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 39818 Εμφανίσεις σήμερα: 8