Ψωμάκια με καλαμποκάλευρο
Υλικά συνταγής
- 170γρ. καλαμποκάλευρο
- 170γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γρ. γιαούρτι παραδοσιακό
- 100ml νερό
- 1 κ.γ. σόδα φαγητού
- 1 κ.γ γεμάτη αλάτι
- 1-2 κ.σ. σιμιγδάλι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 12-14 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κοσκινίζουμε τα άλευρα και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, το νερό και τη σόδα (τη διαλύουμε στο νερό) και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και ζυμώνουμε. Λαδώνουμε ελαφρά τις θήκες της φόρμας μάφιν και βάζουμε ζυμάρι στη κάθε μια.
- Χαράσουμε απο πάνω τα ψωμάκια και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσουν.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11929
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο