Ψωμάκια κάιζερ με μπιφτέκια

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τα μπιφτέκια

  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες ή ½ φλιτζ. φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη
  • ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κοφτό κ.σ. αλάτι
  • 1 κοφτό κ.γ. πιπέρι

για τα σάντουιτς

cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τα μπιφτέκια. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί. Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, 6 μπιφτέκια. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  3. Βάζουμε τα μπιφτέκια σε ταψάκι με ελάχιστο νερό και λάδι και έπειτα ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C.
  4. Όταν τα μπιφτέκια μας πάρουν χρώμα, μετά από περίπου 30 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο.
  5. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και στην κάτω, εσωτερική πλευρά του κάθε ψωμιού απλώνουμε 1 κ.σ. ντιπ με αγγουράκι τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι..
  6. Τοποθετούμε σε κάθε ψωμάκι ένα μπιφτέκι, ένα φύλλο μαρουλιού, 1 φέτα ντομάτα και 1 φέτα τυρί.
  7. Σερβίρουμε το ψωμάκι ανοιχτό, ακουμπώντας το πάνω μέρος από το ψωμάκι στο σάντουιτς, σε πλάγια θέση. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2338 Εμφανίσεις σήμερα: 2