1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα.
2) Τα βράγχια πρέπει να είναι...
Ψητά Λαβράκια
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό περίπου λαβράκια
- ελαιόλαδο για να λαδώσουμε τα ψάρια
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαβράκια από λέπια και εντόσθια.
- Αλατίζουμε, καρυκεύουμε με πιπέρι και λαδώνουμε τα ψάρια. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε τα ψάρια με ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι ή άλλο μυρωδικό.
- Βάζουμε τα λαυράκια πάνω σε λαδόκολλα σε ταψί (αν δεν έχουμε λαδόκολλα, απευθείας στο ταψί με λαδάκι) ή απευθείας στη σχάρα του φούρνου με ένα ταψάκι με λίγο νερό απο κάτω. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
- Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα γυρίζουμε πλευρά.
- Ψήνουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
- Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και χυμό λεμονιού.
Αυτό το ήξερες
Αν είναι μεγαλα τα ψαρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν νοστιμιά από το αλάτι.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν το ψάρι είναι πολύ μεγάλο μπορούμε να τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο το σώμα, αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά απ’ έξω, έτσι ώστε να κρατήσει περισσότερη υγρασία.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7497
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο