Ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½-2 κιλά κοκκινόψαρα
  • 3 πατάτες μεγάλες κομμένες σε κύβους
  • 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια από λέπια και εντόσθια. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό, 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και τα ψάρια.
  2. Αφήνουμε να βράσουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. για 10-15 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το νερό).
  3. Βγάζουμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα ψάρια σε πιατέλα, περνάμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. που έχουμε στη κατσαρόλα από σήτα για να μη μείνει μέσα κανένα κοκκαλάκι.
  4. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το πράσο και το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσουν, προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε το ζωμό από τα ψάρια και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν.
  6. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι, πιπέρι και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
  7. Δοκιμάζουμε τα λαχανικά, όταν μαλακώσουν τα λιώνουμε προαιρετικά με ραβδομπλέντερ.
  8. Ταυτόχρονα, καθαρίζουμε τα ψάρια από τα κόκκαλα. Προσθέτουμε τα καθαρισμένα κομμάτια των ψαριών στο πιάτο.
  9. Σερβίρουμε ζεστή τη σούπα μας.

Αυτό το ήξερες

Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3750 Εμφανίσεις σήμερα: 1