Πράσινη σαλάτα με προσούτο, μετσοβόνε και σουσάμι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ρίζα μαρούλι
  • 4 λεπτές φέτες προσούτο κρούντοΙταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου το οποίο στεγνώνεται στον αέρα για τουλάχιστον 6 μήνες. Είναι γνωστό ότι φτιαχνόταν από την Ρωμαική εποχή. Το πιο γνωστό ευρέως είναι της Πάρμας.
  • 100γρ. μετσοβόνεΠΟΠ τυρί από το Μέτσοβο. Είναι ημίσκληρο, καπνιστό τυρί. Καπνίζεται τυλιγμένο σε σχοινί με την μέθοδο pasta filata.  σε κύβους
  • 6 ντοματίνια κομμένα στα 2
  • 3 αγγουράκια τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι. σε φέτες
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι. μελιού
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το προσούτο και τη 1 κ.σ. σουσάμι.
  2. Σερβίρουμε βάζοντας το προσούτο πάνω από την σαλάτα και πασπαλίζοντας με σουσάμι.

Αυτό το ήξερες

Το μαρούλι, το κατεξοχήν συστατικό για σαλάτες, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το οποίο βοηθά στη διαδικασία της ούρησης. Περιέχει σίδηρο και μαγνήσιο. 
Το μαρούλι έχει πολύ λίγες θερμίδες και συχνά οι διατροφολόγοι το χρησιμοποιούν στα πλαίσια μιας ισοροπημένης διατροφής ακόμη και σε μεγάλες ποσότητες.
Το προσούτο είναι Ιταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου. Διαχωρίζεται σε προσούτο κότο (prosciutto cotto) και προσούτο κρούντο (prosciutto crudo). Το προσούτο κότο είναι μαγειρεμένο ζαμπόν ενώ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5798 Εμφανίσεις σήμερα: 1