Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Ποικιλία Ιταλικών αλλαντικών με μαρμελάδα κρεμμύδι
Υλικά συνταγής
- 8 φέτες σαλάμι Μιλάνο
- 8-10 φέτες προσούτο κρούντοΙταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου το οποίο στεγνώνεται στον αέρα για τουλάχιστον 6 μήνες. Είναι γνωστό ότι φτιαχνόταν από την Ρωμαική εποχή. Το πιο γνωστό ευρέως είναι της Πάρμας.
- μαρμελάδα κρεμμύδι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ζητάμε από τον υπάλληλο ψυγείου να μας κόψει σε πολύ λεπτές φέτες τα αλλαντικά. Σερβίρουμε τα αλλαντικά σε πιατέλα και δίπλα, ξεχωριστά σε μπολ, βάζουμε τη μαρμελάδα κρεμμύδι.
- Σερβίρουμε με κριτσίνια ή με μπαγκέτα ζεστή με κρεμμυδάκι.
- Συνοδεύουμε, ιδανικά, με ένα ξηρό λευκό κρασί.
Αυτό το ήξερες
Το προσούτο είναι Ιταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου. Διαχωρίζεται σε προσούτο κότο (prosciutto cotto) και προσούτο κρούντο (prosciutto crudo). Το προσούτο κότο είναι μαγειρεμένο ζαμπόν ενώ το...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6920
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο