Ποικιλία Ιταλικών αλλαντικών με μαρμελάδα κρεμμύδι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 8 φέτες σαλάμι Μιλάνο
  • 8-10 φέτες προσούτο κρούντοΙταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου το οποίο στεγνώνεται στον αέρα για τουλάχιστον 6 μήνες. Είναι γνωστό ότι φτιαχνόταν από την Ρωμαική εποχή. Το πιο γνωστό ευρέως είναι της Πάρμας.
  • μαρμελάδα κρεμμύδι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ζητάμε από τον υπάλληλο ψυγείου να μας κόψει σε πολύ λεπτές φέτες τα αλλαντικά. Σερβίρουμε τα αλλαντικά σε πιατέλα και δίπλα, ξεχωριστά σε μπολ, βάζουμε τη μαρμελάδα κρεμμύδι.
  2. Σερβίρουμε με κριτσίνια ή με μπαγκέτα ζεστή με κρεμμυδάκι.
  3. Συνοδεύουμε, ιδανικά, με ένα ξηρό λευκό κρασί.

Αυτό το ήξερες

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Το προσούτο είναι Ιταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου. Διαχωρίζεται σε προσούτο κότο (prosciutto cotto) και προσούτο κρούντο (prosciutto crudo). Το προσούτο κότο είναι μαγειρεμένο ζαμπόν ενώ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1993 Εμφανίσεις σήμερα: 2