Πίτσα Buffala

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο ζύμης φρέσκια από το ψυγείο
  • 80ml σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • πιπέρι
  • 1 μανιτάρι πορτομπέλο σε φέτες
  • 50γρ. μπέικον
  • 1 μεγάλη μπάλα μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σις πίτσες. βουβαλίσια
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC μαζί με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε για την πίτσα για περίπου 10 λεπτά.
  2. Έπειτα, στο ταψί του φούρνου τοποθετούμε λαδόκολλα και απλώνουμε τη ζύμη.
  3. Σε μπολ αναμειγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, ρίγανη και πιπέρι. Απλώνουμε τη σάλτσα στη ζύμη με ένα κουταλάκι.
  4. Κόβουμε τη μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σις πίτσες. σε χοντρά κομμάτια και απλώνουμε στη ζύμη. Από πάνω βάζουμε τις φέτες από το μανιτάρι.
  5. Ψήνουμε την πίτσα για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε τον φούρνο, τραβάμε το ταψί, απλώνουμε το μπέικον και επανατοποθετούμε το ταψί στον φούρνο για άλλα 5 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε ζεστή.

Αυτό το ήξερες

Η μοτσαρέλα είναι ΠΟΠ Ιταλικό τυρί και φτιάχνεται από γάλα νεροβούβαλου. Κυκλοφορεί και μοτσαρέλα από αγελαδινό γάλα. Είναι μαλακό και ζουμερό τυρί. Στο εμπόριο κυκλοφορεί και η μοτσαρέλα σε...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1810 Εμφανίσεις σήμερα: 6