Το προσούτο είναι Ιταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου. Διαχωρίζεται σε προσούτο κότο (prosciutto cotto) και προσούτο κρούντο (prosciutto crudo). Το προσούτο κότο είναι μαγειρεμένο ζαμπόν ενώ το...
Πίτσα με βουβαλίσια μοτσαρέλα, πορτομπέλο και μπέικον
Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο ζύμης πίτσας (φρέσκο φύλλο ψυγείου)
- 1 μπάλα μοτσαρέλας βουβαλίσια
- 100γρ. προσούτο κότοΙταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου το οποίο όμως είναι μαγειρεμένο. Έτσι αποκαλούν οι Ιταλοί το ζαμπόν.
- 50γρ. μπέικον
- 1 μανιτάρι πορτομπέλο σε φέτες
- 4-5 κ.σ. σάλτσα ντομάτας κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Απλώνουμε στο ταψί του φούρνου αντικολλητικό χαρτί, το οποίο έχουμε βρέξει κάτω από τη βρύση για να μην καεί στο ψήσιμο.
- Απλώνουμε τη ζύμη πάνω στο ταψί.
- Ανακατεύουμε τη ντομάτα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και απλώνουμε τη σάλτσα ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη.
- Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το προσούτο.
- Κόβουμε τη μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σις πίτσες. σε ροδέλες και την απλώνουμε, ώστε να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερη επιφάνεια. Δεν μας πειράζει που δεν καλύπτεται όλη, γιατί με το ψήσιμο θα λιώσει και θα απλώσει.
- Τοποθετούμε τα μανιτάρια στα σημεία που δεν καλύπτονται από τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στη χαμηλή σκάλα για περίπου 20 λεπτά. Ανεβάζουμε το ταψί τη μεσαία σκάλα και απλώνουμε το μπέικον. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά στο πάνω-κάτω και για 2 ακόμη λεπτά στο γκριλ.
- Σερβίρουμε ζεστή.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8262
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο